اپلیکیشن شبکه آموزش
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 5 شهریور 1402

آموزش سلامت از دریچه نگاه «دکتر سلام»

هم‌زمان با روز پزشک عوامل برنامه«دکتر سلام» شبکه آموزش سیما، با حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان (162)، به سؤالات مخاطبان پاسخ دادند و پس از آن در نشست خبری‌ای که به‌صورت زنده و مستقیم روی آنتن شبکه آموزش رفت درباره این برنامه سلامت‌محور توضیحاتی ارائه دادند.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، راحله محمدجانی، تهیه‌کننده«دکتر سلام» با اشاره به تولید این برنامه گفت: در هر قسمت از برنامه با حضور یک پزشک متخصص به بررسی موضوعی پزشکی می‌پردازیم. این برنامه سال‌هاست روی آنتن شبکه آموزش می‌رود و هدفش پیشگیری و خودمراقبتی مخاطبان از خودشان است. آگاهی از نحوه برخورد، شناسایی و پیشگیری از بیماری‌ها از اهداف«دکتر سلام» است و این برنامه سعی دارد در همه زمینه‌های پزشکی، باورهای غلط پزشکی و سایر مسائل اطلاع‌رسانی کند.
محمدجانی، دلایل مختلفی برای ماندگاری این برنامه برشمرد و گفت: برنامه«دکتر سلام» بیش از ۱۰ سال است که مخاطب ثابت و پیگیر دارد. این آمارها را از طریق پیامک‌هایی که به ما ارسال می‌شود، متوجه می‌شویم. یکی از دلایل ماندگاری برنامه استقبال از محتوای تولید شده در شهرستان‌هاست.
این تهیه‌کننده درباره انتخاب پزشکان اظهار کرد: پزشکان برنامه همه عضو هیئت‌علمی و بسیار حاذق و کاربلد هستند. دسترسی مخاطبان شهرستان به این پزشکان خیلی سخت است و همین باعث می‌شود برنامه بیننده بیش‌تری داشته‌باشد. وی زمان پخش برنامه را مناسب دانست و گفت: ساعت 13:00 تا 14:00، اکثر خانم‌های خانه‌دار در منزلند و مخاطب ما هستند. همچنین بیش‌تر برنامه‌های پزشکی کنار موضوعات پزشکی به موضوعات دیگر هم می‌پردازند، ولی برنامه«دکتر سلام» فقط به‌صورت تخصصی به موضوعات پزشکی می‌پردازد. مححمدجانی اضافه کرد: به‌زودی در استودیویی جدید و با ساختاری جدید، برنامه روی آنتن می‌رود و قرار است در آینده به شکل درمانگاهی درمان بیماران را نشان دهیم. به این صورت که بیمار در استودیو حضور پیدا می‌کند و معاینه می‌شود و مخاطب نحوه درمان او را می‌بیند.
آموزش همگانی برای تحقق عدالت آموزشی
حسین نعمتی، مدیرگروه آموزش‌های عمومی نیز با بیان اینکه عدالت آموزشی مهم‌ترین هدف شبکه آموزش است، گفت: شبکه آموزش تمام تلاشش را می‌کند تا برنامه‌هایش در جهت عدالت‌محوری باشد. علی‌رغم نبود درمان رایگان برای همه، ما تلاش کردیم در برنامه«دکتر سلام» علاوه بر پیشگیری، راه‌های درمان را هم ارائه دهیم و با راهنمایی مناسب مخاطب بیمار را از سردرگمی نجات دهیم.
وی «دکتر سلام» را برنامه‌ای قدیمی و پرمخاطب در میان خانواده‌ها دانست و گفت: این برنامه که از اوائل دهه 90 روی آنتن شبکه آموزش رفته، اطلاعات پزشکی مفیدی در شاخه‌های مختلف به مخاطبان خویش ارائه می‌کند و در بخشی از آن مشاوره‌هایی در حوزه بهداشت و سلامت به مخاطبان به زبانی ساده و همه‌فهم داده می‌شود.
مدیرگروه آموزش‌های عمومی«دکتر سلام» را نمونه برنامه‌های عدالت‌محور رسانه ملی دانست و گفت: شبکه آموزش با نگاه آموزش برای همه، چه در مقطع آموزش تحصیلی و چه پزشکی، نگاهی همگانی دارد و با همراهی مدیر شبکه آموزش این امر تحقق‌ یافته‌است.
ارتقای بهداشت و سلامت در میان خانواده‌ها
در ادامه، رضا فرخی، سردبیر این برنامه تأکید کرد: «دکتر سلام» از آن دست برنامه‌هایی است که مخاطبان شناخته‌شده‌ و وفاداری دارد و به نظر می‌رسد با توجه به فضای برنامه و اینکه یک گروه متخصص در تولید آن نقش دارند، بسیاری از نیازهای مردم در حوزه سلامت به‌واسطه«دکتر سلام» پوشش داده شده‌است. این برنامه سلامت‌محور بازخوردهای خوبی در بین مردم داشته‌است و از طرف دیگر یک کار کاملاً حرفه‌ای و منسجم را در پیش گرفته که موجب افزایش اطلاعات عامه مردم در حوزه بهداشت و سلامت شده‌است.
دکتر سلام، یک کپسول اطلاعاتی
در ادامه شکارچی، معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام‌پزشکی کشور گفت: برنامه «دکتر سلام» برنامه‌ای علمی - پزشکی است که در هر قسمت از آن، پزشکان متخصص در حوزه‌های مختلف سلامت به بیان نکاتی آموزنده می‌پردازند. هدف از تولید این برنامه که محتوای سلامت‌محور دارد، آن است که در بخش‌های کوتاه، پزشکان متخصص بتوانند نکات پزشکی لازم را به مخاطب آموزش دهند و در واقع مانند یک کپسول اطلاعاتی عمل کنند.
شکارچی ارتقای آگاهی‌های بهداشتی و پزشکی در جامعه را مهم دانست و گفت: مردم به طور عمده اطلاعات سلامت خود را از رسانه ملی می‌گیرند و سبک زندگی مردم در حوزه سلامت به طور چشمگیری متأثر از رسانه است. امیدواریم مراکز پژوهشی جامع‌نگر در حوزه سلامت گسترش پیدا کند. ما نیز قول می‌دهیم از شیوه‌های ساختاری مفید رسانه‌ای بر اساس تحلیل کانال ارتباطی و نظر مخاطب برای برنامه‌سازی استفاده کنیم.

 

وی درباره دلایل توفیق این برنامه افزود: مهم‌ترین دلیل شاید این باشد که«دکتر سلام» بسیار ملموس و عملی است و در کم‌ترین زمان ممکن اطلاعات مفیدی را به مردم می‌دهد که کاملاً کاربردی هستند.

 

دسته بندی:

آخرین اخبار

«گیومه» ای در عدالت آموزشی پیشنهاد مجری صداوسیما به رئیس جمهور: ابتدای جلسات هیئت دولت را هر روز به یک معلم اختصاص دهید و به همراه وزرا به احترامش بایستید! در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛ سریال «سوادیاران» نشانگر اهتمام رسانه‌ملی به بحث سوادآموزی آیام شهادت جانگداز بانوی سرور عالم حضرت فاطمه الزهرا (س)را تسلیت عرض مینماییم آموزش کتیبه دوزی تا رویه کوبی مبل در "شبکه ماه" دانشگاه فرهنگیان موضوع مورد بحث «پرسشگر» بررسی چالش ها و فرصت ها ی پرورش زنبوردر«پرسشگر» رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان: مسابقه «هوش یار» فاصله دسترسی دانش آموزان به مدارس سمپاد را کم کرد «شهر به شهر» همراه با شبکه آموزش وزیر آموزش و پرورش: روز جهانی دیابت با«دکترسلام» پخش اختتامیه جشنواره ملی الگوهای تدریس برتر کشورازشبکه آموزش « یک مدرسه، یک معلم، یک ایران »آماده نمایش شد رویکرد شبکه آموزش همواره تحقق عدالت آموزشی است اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تلویزیونی جام جم منصوب شدند آغاز پخش مجموعه جدید شبکه آموزش «سواد یاران» به جنگ بی‌سوادی می رود زنگ استکبار ستیزی در شبکه آموزش تمدید مهلت شرکت در دومین رویداد ملی ستاپ گفتگوی شبکه خبر با مدیر شبکه آموزش سیما در «پرسشگر» بررسی می شود؛ اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در قتل‌عام بیماران، به‌ویژه کودکان و زنان بی‌پناه در بیمارستان المعمدانی غزه را محکوم می نماییم بلاتکلیفی موضوع "همراه‌سرای بیمارستان‌ها" آموزش اصول بازیگری به کودکان در«یکی بود یکی نبود» وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش باید راهبرد اول کشور باشد/آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی یکسان می‌شود نواخته شدن زنگ مدرسه از شبکه آموزش سیما آغاز ماه مهر آغاز سال تحصیلی وبهار علم و دانش مبارکباد انعقاد تفاهم‌نامه وزارت آموزش و پرورش و شبکه آموزش درباره بازماندگان ار تحصیل مداحی و خاطره گویی 70 مداح اصیل خوان و پیش کسوت در برنامه رسم اهل ادب اعطای کمک هزینه سفر به کربلا در برنامه «با کربلا» ساختار متفاوت «با کربلا» با دیگر برنامه های مناسبتی بررسی حال‌و‌هوای یک شبکه تلویزیونی آموزش سلامت از دریچه نگاه «دکتر سلام» بازدید مدیر شبکه آموزش از پشت صحنه برنامه "سوادیاران" پوستر دومین رویداد ملی ستاپ «سکوی تحول آموزش و پرورش»رونمایی شد/ حمایت از استارت آپ های تربیتی آموزشی تا سقف 10 میلیارد تومان عوامل برنامه «دکترسلام» روی خط 162 برنامه شیرازه در برنامه «پرسشگر»شبکه آموزش بررسی می شود پایتون را رایگان آموزش ببینید این هفته در دکتر سلام چه می گذرد؟! در گفت‌وگوی «جام‌جم» با تهیه‌کننده برنامه محرمی شبکه آموزش مطرح شد فرهنگسازی «با کربلا» «نوای عاشقی» در شبکه آموزش می پیچد اعلام ویژه برنامه های محرم شبکه آموزش رونمایی از لوگو جدید شبکه آموزش همزمان با روزمباهله «شبکه ماه» شبکه آموزش در روزهای تابستان بهمن صبور: وزیر اقتصاد باید برای مشکل کمبود دارو در کشور پاسخگو باشد معاون سیما با تاکید بر ضرورت مهارت آموزی: «شبکه ماه» مکمل آموزش دانش آموزان است مهر محمدی: عدالت چیزی جز تامین فرصت‌های یادگیری کیفی برای آحاد دانش‌آموزان نیست در گفت‌وگوی «قاب‌کوچک» با علی عبدالعالی، مدیر شبکه آموزش مطرح شد نگاهی به چالش های حوزه بهداشت و درمان با “پرسشگر حوزه سلامت “ پخش دعای عرفه از شبکه آموزش سیما

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها